Afbeelding

Huisartsenpost na vakantie ‘snel’ weer open

Algemeen 8 keer gelezen

OSS | De verlenging van de sluiting van de huisartsenpost in Oss op doordeweekse avonden is een tijdelijke maatregel. Dat benadrukt wethouder Thijs van Kessel in antwoord op vragen van de SP.

De reden voor de tijdelijke sluiting is het capaciteitsprobleem van dit moment. Dat heeft te maken met een krappe arbeidsmarkt, maar ook en vooral doordat veel medewerkers op vakantie zijn tijdens de zomerperiode. Daarmee was het niet langer mogelijk om locatie Oss open te houden. Het streven is om de post na de zomervakantieperiode zo snel mogelijk weer te openen. Volgens de wethouder zijn er tot op heden geen signalen ontvangen van inwoners die geen goede zorg of te late zorg hebben ontvangen door de sluiting van de huisartsenpost.
Patiënten uit Oss worden nu doorverwezen naar de huisartsenpost in ziekenhuis Bernhoven in Uden. De stijging van het aantal patiënten in Uden op doordeweekse avonden is ongeveer gelijk aan het totale aantal patiënten op doordeweekse avonden in Oss. Daarmee lijkt er geen drempel te zijn voor inwoners uit Oss om de huisartsenpost te bellen als dat nodig is. Ook zijn er geen signalen binnen gekomen van inwoners die voor een gesloten deur staan bij de huisartsenpraktijk in Oss.

Uit de krant

Uit de krant