Rianne en Naya
Rianne en Naya

Bakkie Doen; Kopje koffie drinken en dromen delen met vluchtelingen in Oss

Algemeen 1.093 keer gelezen

OSS | Kom dinsdagochtend 20 juni naar Oss en wissel onder het genot van een kopje koffie je dromen uit met én voor vluchtelingen. Het ontmoetingsevent Bakkie Doen? wordt door het hele land georganiseerd door VluchtelingenWerk Nederland. Je bent tussen 08.30 en 13.00 uur van harte welkom op de markt in het centrum van Oss (locatie: De Heuvel)

De droom van Sharif
Tijdens het event dinsdagochtend in Oss kun je onder andere Sharif ontmoeten. Sharif is een slimme jongen van 23 jaar. Hij woont samen met zijn broertje Barzan van 10 jaar oud. Sharif spreekt al ontzettend goed Nederlands. Hij gaat vanuit Herpen drie keer per week naar school. Zijn broertje zit al op school en op voetbal. Wil je ook bakkie doen met hem? Tussen 9 en 11 uur ben je van harte welkom!

Waarom Bakkie Doen?
Het initiatief is in het leven geroepen om contact en ontmoetingen tussen vluchtelingen en Nederlanders te bevorderen. Met een simpel en universeel kopje koffie worden werelden overbrugd, vooroordelen weggehaald en wederzijds begrip gecreëerd. Dit jaar worden van donderdag 15 tot en met dinsdag 20 juni, Wereldvluchtelingendag, door heel Nederland Bakkie Doen? events georganiseerd. Voor meer informatie over de data en locaties ga je naar BakkieDoen.nl.

Uit de krant