Afbeelding
Foto:

Blues Touch festival organiseert reünie, winactie

Kunst en cultuur 381 keer gelezen

OSS | Het is dertig jaar geleden dat het eerste Blues Touch festival plaatsvond in Oss. In 2013 werd de laatste editie georganiseerd, waarna het bestuur van de stichting Blues Touch helaas langzaam uit elkaar viel. Op drie locaties in het centrum van Oss vindt op 1 oktober de reünie plaats, een eendaags festival verspreid over drie podia.

Mede-organisator Penny Klamer vertelt hoe deze reünie tot stand kwam: “Hugo Beerens, programmeur van de Groene Engel, wilde de blues in Oss nieuw leven inblazen. Toen zijn we een deel van het oude bestuur samengekomen om iets op poten te zetten.” Penny en haar man Will Klamer begonnen in 1984 met wekelijkse live bluesmuziek in hun café Papillon. Will is helaas recent overleden. “Hij was de papa Blues van Oss”, aldus Penny. “Tijdens het festival willen we hem een ode brengen.” In 1985 kwam het festival Good, Bad and Blues van de grond. Dat vond destijds plaats in de PLU, wat nu buurthuis De Binnenstad heet. “Daar zijn we mee gestopt in 1992. We zijn toen verder gegaan met stichting Blues Touch. Na de laatste editie in 2013 moesten we helaas stoppen omdat er bestuursleden verhuisden of stopten.”

Drie podia
Dit jaar keert Blues Touch met één podium terug naar het gebouw van De Binnenstad. Maar daarnaast zijn er ook nog twee podiums in De Groene Engel. De optredens in het café van De Groene Engel zijn gratis toegankelijk, voor de podiumzaal is een kaartje nodig. Met dit kaartje krijg je ook toegang tot De Binnenstad. De twaalf bands, waaronder VandeVen band, Eric Steckel en Jesus Volt, wisselen elkaar af zodat je niets hoeft te missen. In De Binnenstad en het café duurt de avond tot 12.00 uur, in de zaal van De Engel gaat het daarna nog door tot 03.00 uur.

Win kaarten
In samenwerking met de organisatie geeft Weekblad Regio Oss vier kaarten weg. Mail voor 28 september het antwoord op de volgende vraag naar actie@weekbladregiooss.nl en maak kans op twee kaarten. Of bestel tickets via Groene-Engel.nl.

Welke twee bands hebben er al meerdere keren op Blues Touch gespeeld? 

De winnaars krijgen bericht via email. 

Uit de krant

Uit de krant