Afbeelding
Foto: Anne van Zantwijk

Wilde volkstuinders in De Lievekamp

Kunst en cultuur 301 keer gelezen

Wilde volkstuinders met Rust en Vreugd in De Lievekamp


OSS | Een volkstuinvereniging is vast een rustige, zachtaardige organisatie… toch? Het toneelstuk Rust en Vreugd, naar de boeken van Hendrik Groen, bewijst op woensdag 15 mei in de Grote Zaal op een hilarische en herkenbare manier het tegendeel! Doris Baaten schittert in de rol van de 68-jarige weduwe Emma Quaadvlieg, die een tuinhuisje betrekt in een volkstuin vol bizarre medebewoners. De kaartverkoop is gestart via de website van het theater. 

Na de dood van haar man wil Emma Quaadvlieg niets anders dan rust en vrede. Geen betere plek dus dan de gelijknamige volkstuinvereniging waar ze haar pensioendagen wil slijten! Maar geheel tegen het plan in krijgt ze te maken met een groep bonte medebewoners- en tuinders, politieke spelletjes, ongemakkelijke situaties en hartverwarmende uitdagingen. Want tussen de tomatenstekjes en wortel schietende fruitboompjes bloeit er stiekem ook een hechte gemeenschap op. Rust en Vreugd is een ontroerende, grappige en muzikale voorstelling voor iedereen die het leven vol aan wil grijpen! Naast Doris Baaten stralen onder andere acteurs Wil van der Meer, Sanne Franssen en Sebastiaan de Bie op het podium.

Hendrik Groen
Hendrik Groen is bekend van boeken als Leven en laten leven en De geheime dagboeken van Hendrik Groen. Ondanks de populariteit van zijn werk en de vele bestsellers was het jarenlang onbekend wie er achter het schrijverspseudoniem ‘Hendrik Groen’ schuilging. Tal van namen passeerden de revue, waaronder Sylvia Witteman en Arnold Grunberg. In 2016 werd bekend dat het Peter de Smet was, die in eigen woorden ‘geen zin had in de heisa van bekendheid’. De Smet is zelf, toepasselijk genoeg, dus ook op zoek naar rust en vreugd!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant