Jade van der Linden.
Jade van der Linden.

Jade van der Linden lijsttrekker GroenLinks Brabant

Politiek 260 keer gelezen

De ledenvergadering van GroenLinks Brabant heeft met 99,5% Jade van der Linden gekozen tot lijsttrekker van GroenLinks Brabant bij de Provinciale Statenverkiezingen in 2023.

In haar toespraak op de ledenvergadering gaf Jade aan dat ze gaat voor een sterk bestuur in Brabant met focus op wat de mensen en de omgeving nodig hebben: herstel van biodiversiteit, meer groen, een gezonde leefomgeving voor iedereen. “We moeten ons niet blind staren op economische groei, leefbaarheid is niet te koop”, aldus Jade. Jade van der Linden is opgegroeid in Ravenstein en nu woonachtig in Oss. Zij is 25 jaar en sinds 2019 Statenlid. Ze is vicefractievoorzitter van GroenLinks Brabant. In 2016 en 2017 was ze voorzitter van DWARS Brabant, de jongerenorganisatie van GroenLinks.
“We staan voor grote opgaven die vragen om duidelijke keuzes, zodat Brabanders gezond en gelukkig kunnen leven in onze mooie provincie, nu en in de toekomst. Ik ga keihard knokken voor een mooi verkiezingsresultaat in maart 2023 om Brabant groener, gezonder en gelukkiger te maken.”

Uit de krant