Afbeelding

Nijnselse parel al inbraakdoelwit

Religie 134 keer gelezen
NIJNSEL - De hele week was het stralend weer en vrijdag 14 juni zou het evenzo zijn. Uitgerekend op de dag dat Nijnsel zijn nieuwe Antoniuskapel ‘in gebruik nam’ regende het volop. Echter niet rond 7 uur ’s avonds.

[image=248237]

Voorafgegaan door het Sint-Jorisgilde trok het gezelschap met bisschop Antoon Hurkmans vanaf Hoeve Strobol onder de paraplu naar de Lieshoutseweg. Leden van buurtvereniging de Zandhoef en de Weieven waren gekleed in passende kledij van jaren geleden.
Ondanks de regen stonden velen daar te wachten. In het gezelschap bevond zich ook de dochter van Harrie van Schijndel, die het Antoniusbeeld sinds 1971 onder zijn hoede had en dit vorig jaar had teruggegeven.
Bisschop Hurkmans vond dat Nijnsel met deze kapel een mooie parel heeft gekregen. Pastoor Vincent Blom, Jan van der Aa van het bouwcomité en wethouder Cees van Rossum prezen de inzet van de vele vrijwilligers die de kapel hadden gebouwd dan wel op een of andere manier hadden meegewerkt.
Na de inzegening trok de bisschop zijn portemonnee en ging met de jeugd in de kapel kaarsen kopen en aansteken en hij bad er met hen een ‘Weesgegroetje’. Van pastoor Blom ontving de bisschop een herinneringskaars en het jubileumboek ‘100 Jaar Antoniusparochie’.
De grondeigenaren Harrie en Riek Dekkers kregen de eer om de speciale kaars aan te steken, waarna Annie en Bert Verbakel de gedenksteen onthulden. Henk Dortmans won de cadeaubon van € 75,-- te besteden bij Dorpswinkel Boskant. Hij zat het dichtst bij het gewicht van de kapel: 15.180 kilo.
Intussen was het weer aardig opgeklaard en verzorgde de buurtvereniging de koffie en fris. Bisschop Hurkmans was zichtbaar in zijn nopjes en ging met iedereen aan het buurten: “Het is echt op z’n Brabants hier.”

Inbraakpoging
De nieuwe Antoniuskapel heeft zondagnacht een of meer lieden op bezoek gehad die zeker geen kaars wilden aansteken. De bezoeker(s) heeft of hebben geprobeerd het slot open te boren. Dat lukte niet; vervolgens is geprobeerd de deur open te breken. Ook dat leverde niets op. Van de inbraakpoging, die maandagmorgen werd ontdekt, is aangifte gedaan bij de politie.

[image=248238]
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Laatste nieuws

In Oss is Van de Veerdonk altijd een geliefd en welkom gezicht geweest. (Foto: Hans van Doorn)
Laatste keer Mark van de Veerdonk in Lievekamp Kunst en cultuur 1 uur geleden 2
Afbeelding
Bouw Gezondheidscentrum De Ruwaard gaat in september van start Gezondheid 3 uur geleden
Afbeelding
Vroege Vogeluurtje: voorlezen voor de kleintjes bij Museum Jan Cunen i.s.m. de Bibliotheek Oss Algemeen 3 uur geleden
Muziekvereniging Berghem ontvangt Beatz Meijel. (Foto: Willy Boeijen)
Muziekvereniging Berghem speelt Rhythmic - Rendezvous Kunst en cultuur 7 uur geleden
Afbeelding
MFA Onder d'n Plag mogelijke locatie voor VESTA '19 Algemeen 20 uur geleden
Overhandiging van het eerste ticket door artistiek leider Marjolein Buijs van Oss Cultureel aan voorzitter Til van Rooij. (Foto: Ronald Goudberg)
Kaartverkoop De Vorst van Oss is gestart Kunst en cultuur 23 uur geleden

Uit de krant