Christina van Es (rechts) met twee collega's.
Christina van Es (rechts) met twee collega's.

‘Unieke specialty coffeebar in Osse centrum’

Zakelijk 4.566 keer gelezen

OSS | Een mooiere plek in het Osse centrum kun je bijna niet hebben. Aan de Heuvel 20H opende vorige week Gesha Coffee haar deuren. Al zittend in het zonnetje en met uitzicht op hartje Oss willen ondernemers Christina van Es en Rose van Asten gasten in de watten leggen. “We zijn er voor iedereen, van jong tot oud. Hier heb je een verwenmomentje.”

Rose van Asten en Christina van Es kennen elkaar van hun tijd op de middelbare school. Ooit spraken ze de wens uit om samen een onderneming te starten. Zo’n 30 jaar later kwam die droom uit. In 2020 openden ze deuren van Gesha Coffee in Nijmegen. Tien dagen na de start was er echter corona dat roet in het eten gooide. Christina: “We begonnen zo enthousiast aan dit avontuur en zijn ondanks deze tegenvaller direct in mogelijkheden gaan denken. We zijn maar 1 dag dicht geweest en hebben ons daarna gericht op ‘to go’. Onze vestiging ligt langs een mooie wandelroute en zodoende konden we toch veel mensen bereiken. Omdat veel andere zaken dicht waren, gaf ons dit een enorme boost.”
Uiteraard lag de focus in eerste instantie op Nijmegen, maar het duo sprak de wens uit om in de toekomst meerdere vestigingen te openen. Via Osse horecaondernemers kwam Oss in beeld. “Ze zagen ons als een aanwinst voor het centrum. Ik moet eerlijk zeggen dat ik eerst mijn bedenkingen had bij de naam Oss. Maar wat werd ik positief verrast door een rondleiding van centrummanager Jack van Lieshout. Oss is een leuke stad en heeft veel te bieden. En dan de ambitieuze toekomstplannen, die zien er goed uit. Wat ook meespeelt in onze keuze voor Oss is de locatie. We zitten hier op een perfecte plek.” Het publiek is vergeleken met een bruisende studentenstad als Nijmegen wel anders. “Hier heb je een hele mooie mix van alle lagen van de bevolking. Hele aardige mensen en ze reageren enthousiast als ze een bezoek hebben gebracht.”

Kwaliteit
Het pand aan de Heuvel 20H kreeg een metamorfose en heeft nu een gezellige uitstraling. Je kunt binnen zitten en buiten is er een groot terras. “Natuurlijk heb je in een stad concurrentie, maar wij zijn met onze specialty coffeebar uniek. We verkopen superlekkere en kwalitatief goede koffie. We werken met heel veel verschillende koffiebranderijen, dus zijn niet gebonden aan een leverancier. Om de tien dagen wisselen we het aanbod af. Er staat een toegankelijke koffie op de kaart, maar ook eentje die ‘je moet leren drinken’. Daarnaast hebben we de lekkerste thee van Crusio, een biertje, wijntje of fris.”

Ontbijt/lunch
Gesha Coffee opent iedere ochtend om 9.00 uur de deuren. “We willen dé plek van Oss worden waar je gaat ontbijten. Hier kun je ook lekker lunchen. Alleen, met collega’s, met vriendinnen: iedereen is hier welkom. Het is een fantastische plek om te zitten en te genieten of met je laptop te komen werken.” Ga voor meer informatie naar de Facebook- of Instagrampagina.

Uit de krant