De wedstrijd tussen Boekel Sport en Schijndel werd vorige zondag na 45 minuten gestaakt. Donderdag eindigde de wedstrijd in 0-0.
De wedstrijd tussen Boekel Sport en Schijndel werd vorige zondag na 45 minuten gestaakt. Donderdag eindigde de wedstrijd in 0-0. Foto: John van Deursen

2G: Heeswijk ontvangt periodekampioen Olympia’18, SSS’18 ploeg in vorm, DAW Schaijk tegen Eendracht’30

Voetbal 235 keer gelezen

HEESWIJK | De eerste periode is afgelopen, Olympia’18 won deze en speelt als koploper uit tegen Heeswijk. SSS’18 speelt zijn eerste wedstrijd sinds het nieuws naar buiten kwam dat trainer Michel Kuijpers na dit seizoen vertrekt. Welke ploegen beginnen de tweede periode goed?  

Door: Cis van Pinxteren

Periodekampioen speelt tegen Heeswijk
De eerste periodekampioen van het seizoen in 2G, Olympia’18, begint de tweede periode met een uitwedstrijd tegen Heeswijk. De thuisploeg verloor vorige week voor het eerst een wedstrijd in de competitie en is daarmee niet meer ongeslagen. SSS’18 won met 1-0 van Heeswijk. De ploeg van Theo van Lieshout speelt het vaakste gelijk van 2G, vier keer deelde het de punten met een opponent. Met een 0-1 overwinning haalde Olympia’18 zogezegd de eerste periodetitel binnen. Coach Wil Beier had daar de volgende reactie op. “De zuinige overwinningen die we boeken, maken duidelijk dat de ploegen in deze klasse dicht bij elkaar zitten, maar we staan niet natuurlijk zomaar bovenaan. Er komt nu een leuke serie aan, die duidelijk gaat maken of we mee kunnen gaan doen om het kampioenschap. Een periodetitel is dan wel fijn, want mocht je onverhoopt toch derde of vierde worden, dan heb je alvast iets op zak.” Wordt het weer een zuinige overwinning voor de koploper of weet de nummer 4 Heeswijk een resultaat te halen uit deze kraker?

SSS’18 in vorm, trainer Kuijpers vertrekt na dit seizoen
De nummer 2, Sparta’25, speelt tegen de ploeg in vorm: SSS’18. Drie van de laatste vier wedstrijden won de ploeg van Michel Kuijpers waaronder rivaal Olympia’18 en Heeswijk. Door deze 9 punten klom SSS’18 van de laatste plek naar de achtste. Het nieuws van deze week was dat Michel Kuijpers na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer van de gele voetbalclub uit Overloon. Kuijpers: “Ik kijk in ieder geval terug op een mooie tijd in Overloon, waar ik heb mogen werken met ontzettend gedreven mensen en een prachtige accommodatie.” Hoe zal zijn ploeg reageren op het veld?

Schaijk tegen Eendracht’30
DAW Schaijk kan de tweede periode goed beginnen thuis tegen Eendracht’30. Schaijk won de afgelopen twee wedstrijden tegen Volkel en Prinses Irene. Zelfs op het WK in Qatar wordt het voetbaldorp vertegenwoordigd, getuige een spandoek met daarop ‘Schaijk’. De tegenstander Eendracht’30 zoekt naar een driepunter, op 16 oktober werd er het laatst gewonnen tegen Rhode (0-3). Daarna volgde een verlies tegen SSS’18, gelijke spelen tegen Olympia’18 en Heeswijk en een verlies tegen Sparta’25. Het gat tussen DAW en Eendracht’30 bedraagt vijf punten, om de aansluiting te vinden met de top-5 en zo afstand te nemen van de onderste regionen moet Eendracht’30 winnen.

Nieuwe periode wacht voor uit vorm spelend Prinses Irene
Prinses Irene is de favoriet in de uitwedstrijd tegen de nummer elf Groesbeekse Boys. Ondanks een mindere vorm waardoor Prinses Irene de laatste vier wedstrijden niet won (2x gelijk en 2x verloren) staan de roodwitten uit Nistelrode vijfde. De nieuwe periode biedt wellicht nieuw perspectief voor hen om zich weer te mengen bovenin.

Boekel Sport ontvangt Rhode
Boekel Sport speelde gisteravond gelijk met 0-0 in de uitgestelde wedstrijd tegen RKSV Schijndel/De Wit. Daardoor blijft het steken op de plek in het midden van de ranglijst met een zesde plaats. Rhode is de rode lantaarn van 2G en wil  ongetwijfeld beter presteren in de tweede periode. Aanvallend loopt het nog niet bij de ploeg van Frank Brands, er zijn slechts vijf doelpunten gescoord in acht wedstrijden. Wie zal victorie kraaien in deze interessante pot? 

Schijndel speelt thuis tegen Volkel
Volkel won vorige week de belangrijke wedstrijd tegen een directe rivaal onderin, Groesbeekse Boys, met 2-0. Door deze overwinning heeft de ploeg van Michiel Jans lucht gekregen en staat het tiende met zeven punten. Schijndel/De Wit speelde voor de vierde keer deze competitie gelijk, ditmaal met 0-0 tegen Boekel Sport. Het gat tussen deze twee clubs bedraagt een luttele twee punten, de winnaar mag naar boven kijken en sluit zich aan bij de lagere middenmoot.

Programma 2G: 

VV Heeswijk - Olympia’18
Sparta’25 - SSS’18
DAW Schaijk - Eendracht’30
Groesbeekse Boys - Prinses Irene
Boekel Sport - Rhode
RKSV Schijndel/De Wit - Volkel 

Stand: 

1. Olympia’18 8-17
2. Sparta’25 8-15
3. DAW Schaijk 8-14
4. Heeswijk 8-13
5. Prinses Irene 8-12
6. Boekel Sport 8-11
7. Schijndel 8-10
8. SSS’18 8-10
9. Eendracht’30 8-9
10. Volkel 8-7
11. Groesbeekse Boys 8-6
12. Rhode 8-5

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant