Berghem Sport na de overwinning op SDO.
Berghem Sport na de overwinning op SDO.

Van Eldijk (Berghem Sport): ‘TOP komt niet graag naar ons toe’

Voetbal 1.223 keer gelezen

BERGHEM | Na zeven nederlagen op rij in de eerste klasse D haalde Berghem Sport uit de laatste twee duels vier punten. De Berghemnaren nemen het komende zondag met veel vertrouwen op tegen TOP. “We weten zeker dat ze niet graag naar De Koppelsteeg komen”, aldus doelman Bas van Eldijk (20).

door Leon Voskamp

De start van Berghem Sport in de eerste klasse D was slecht. Had de ploeg van trainer Stef Sijbers wel iets te zoeken op dit niveau? “Als we er een verklaring voor hadden, waren we er natuurlijk direct mee aan de slag gegaan. Feit is dat we een erg jonge selectie hebben en met spelers als Donny van Herpen, Bram Kappen en Edwin Huibers hebben we afgelopen zomer veel ervaring ingeleverd. Daarnaast zijn we ingedeeld in Oost, daar treffen we ploegen met meer kwaliteit dan afgelopen seizoen. De tegenstanders zijn erg effectief, fouten straffen ze direct af. Dat we dan zo slecht aan de competitie beginnen, gaat natuurlijk ook in de koppies zitten”, aldus Van Eldijk.

Ondanks tegenslag na tegenslag bleven de Berghemnaren iedere week keihard werken. Sijbers veranderde de speelstijl en koos wat meer voor de aanval. “Er zullen maar weinig teams zijn die na zoveel nederlagen nog wekelijks volle bak gaan. En bovendien is de sfeer super, het is altijd gezellig. We zijn allemaal jongens uit Berghem en komen elkaar ook buiten het voetbal vaak tegen. Dat kenmerkt ons als ploeg.”

Na het 2-2 gelijkspel tegen Leones volgde een 1-3 overwinning bij SDO. “Natuurlijk geloven we erin dat we ons kunnen handhaven. We hebben de aansluiting gevonden en hebben veel vertrouwen dat we kunnen klimmen op de ranglijst.”

TOP is zondag de laatste tegenstander in 2022. Een derby die leeft bij beide clubs. “Die zijn de leukste wedstrijden om te voetballen. Leuk voor de spelers, maar ook voor de toeschouwers. TOP heeft een sterke ploeg, we hebben ze in de beker getroffen. Jammer dat het toen al snel werd gestaakt. Komende zondag gaan wij volle bak en willen we drie punten pakken, iets anders telt niet.”

Van Eldijk moet zeer waarschijnlijk de bank warm houden. “Vorig seizoen kwam ik over van de A en viel het mijn kant op. Dit seizoen zat het met onze ploeg de eerste wedstrijden niet mee en maakte de trainer drie weken geleden de keuze om voor Mathijs van Lier te kiezen. Ik ken Mathijs al vele jaren en gun het hem om te spelen, al gun ik het mezelf natuurlijk nog meer. Ik ga er alles aan doen om te bewijzen dat er niet voor niets ‘1’ op mijn rug staat.”

Eerste klasse D:
1. SC Bemmel 10-23
2. De Bataven 9-22
3. FC Winterswijk 10-20
4. MASV 9-18
5. WSV 9-14
6. RKHVV 9-13
7. TOP 9-12
8. Voorwaarts T 9-11
9. Leones 9-11
10. Woezik 9-10
11. SDO 9-7
12. Columbia 10-5
13. Berghem Sport 9-4

Berghem Sport - TOP
Voorwaarts T - Woezik
FC Winterswijk - SC Bemmel
MASV - De Bataven
RKHVV - SDO
WSV - Leones

Uit de krant