Lilian Marijnissen (links) en René Peters (rechts) in politiek café Zout.
Lilian Marijnissen (links) en René Peters (rechts) in politiek café Zout.

Marijnissen: 'Als politicus moet je niet alleen zenden, maar vooral luisteren'

Algemeen 405 keer gelezen

OSS | De naam Marijnissen zal bij velen bekend zijn. Lilian Marijnissen zal na 15 maart plaatsnemen in de Tweede Kamer als nummer drie op de lijst van de SP.

door Saraï van Well

"Ik ben al eerder benaderd om mijzelf kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer maar vond mijzelf toen nog te jong. Bij FNV, waar ik acht jaar heb gewerkt, heb ik veel politieke ervaring opgedaan en merkte ik dat als je iets wil veranderen je in Den Haag moet zijn." Met een vader als voormalig SP-fractievoorzitter valt de appel niet ver van de boom. "Ik ben opgegroeid met de politiek en weet hoe het er in Den Haag aan toe kan gaan." Toch liggen de tips van vader Jan niet voor het oprapen. "Mijn vader is erg terughoudend in het geven van tips. Als ik zelf om tips vraag dan geeft hij die zeker, ik kan altijd bij hem terecht."

Luisteren
Als oud-gemeenteraadslid benadrukt Marijnissen het belang van de inwoners van Nederland voor de politiek. "Politiek vind je op straat. Als ik zitting heb genomen in de Tweede Kamer ga ik eerst kijken hoe ik de vergaderingen kan combineren met het land ingaan. Tijdens de drukke verkiezingsperiode heb ik dit ook veel gedaan. Als politicus moet je niet alleen zenden maar vooral luisteren."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant