Afbeelding

The Originals naar Hoessenbosch Festival: 'Ons doel is om iets anders te doen dan anderen'

Algemeen 349 keer gelezen

BERGHEM | Het Hoessenbosch Festival pakt uit op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Er is een programma om u tegen te zeggen in de Berghemse bossen.

The Originals staat zaterdagavond 1 september meerdere malen op het hoofdpodium. Ze spelen alles wat de bezoekers willen horen. Via een microfoon kunnen mensen hun liedje naar keuze aanvragen. "We weten nooit wat we van een optreden kunnen verwachten. Zonder voorbereiding gaan we het podium op, best gek he", zegt een lachende gitarist, toetsenist en zanger Hans Vorstenbosch. "We beginnen gewoon en zien wel waar het eindigt. Er zijn geen regels. Tof voor ons en we weten zeker dat bezoekers met een glimlach naar huis gaan." In 2012 zag The Originals het levenslicht. De bandleden speelden daarvoor al wel vaker samen. "Ons doel was om iets anders te doen dan anderen. Dat zorgt ervoor dat ieder optreden spannend is. Om veel muziek te kennen, repeteren we ons suf. Eigenlijk komt het altijd goed, maar als we een liedje echt niet kennen, spelen we bijvoorbeeld een andere hit van die artiest."

Theater
De bandleden spelen jaarlijks op diverse festivals, maar dit jaar bijvoorbeeld ook voor de Europa League-finale in Lyon. Ook zijn ze maandelijks te horen bij De Coen En Sander Show op Radio538. In 2017 speelden ze hun Eindejaars Songference theatertour. "Nieuw voor ons, maar een supergave ervaring. Aan de hand van het nieuws in 2017 kwamen bezoekers op allerlei liedjes. En daar zaten hele verrassende titels bij." Hij vervolgt: "In de toekomst sluiten we niets uit en hopen we op nog meer mooie festivals te staan. Onze muziek is namelijk uitermate geschikt voor welk festival dan ook."

Meer informatie op de website www.hoessenboschfestival.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant