Afbeelding

'Toekomst van De Pas en De Eijnderic hangt aan een zijden draad'

Algemeen 436 keer gelezen

HEESCH | Het bestuur van De Pas en De Eijnderic is teleurgesteld over het besluit van het College van B&W om niet te kiezen voor hun toekomstbestendige plan dat ze maakte voor De Nieuwe Instelling (DNI). “Het college komt met twee alternatieven die niet zijn doorgerekend en geen toekomstperspectief hebben. De alternatieven van het college zullen leiden tot sluiting van zowel De Pas als De Eijnderic", zegt Aad van Lopik, namens beide besturen.

Het bestuur heeft twee plannen aangeboden aan de gemeente. Voor het eerste plan was een investering van 4,4 miljoen euro nodig. “Nadat we dit plan inleverden, vond de gemeente de investering te hoog. Daarop hebben we het plan versoberd. Uiteindelijk bleek dat er voor samenvoegen, modernisering en verbouw van het gebouw, minimaal 3,8 miljoen euro nodig is,” legt Van Lopik uit. Het nieuwe plan gaat uit van commerciële horeca zonder theaterfunctie. Het bestuur wil met dit plan een bruisend hart voor de Bernhezer samenleving realiseren.
In eerdere gesprekken met de gemeente, heeft het bestuur al aangegeven dat niets-doen geen optie is. “Vijf jaar geleden bleek dat De Pas en De Eijnderic beter samen konden gaan om toekomstbestendig te zijn. Daarop zijn er plannen gemaakt en is er onderzoek gedaan hoe dat het beste vorm gegeven kon worden. Deze plannen worden nu door de gemeente overruled met twee scenario’s die niet realistisch zijn. Als een van deze scenario’s werkelijkheid wordt, zal De Pas sluiten. Daarmee hangt de toekomst van De Pas en De Eijnderic aan een zijden draad.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant