Afbeelding

Veghelaren opgepakt in verband met schietincidenten Oss

Algemeen 7.763 keer gelezen

VEGHEL | Bij invallen in twee woningen in Veghel zijn gisteren twee mannen aangehouden, in verband met de vier schietincidenten in Oss die de afgelopen periode plaatsvonden. Het gaat om een 25-jarige en een 22-jarige man, beide afkomstig uit Veghel. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. Naast de twee aanhoudingen heeft de politie ook meerdere vuurwapens en drugs in beslag genomen.

In de afgelopen weken vonden er meerdere schietincidenten op woningen in Oss plaats. De politie gaat er vanuit dat deze beschietingen niet willekeurig uitgevoerd zijn, maar onderzoek moet uitwijzen of dat ook zo is. De politie denkt dat deze verdachten betrokken zijn bij de schietincidenten, daarom worden zij verdacht van poging doodslag/moord en van bedreigingen en vernielingen.

 De schietincidenten vonden plaats in de Schadewijk in Oss. Het begon op vrijdagmorgen 15 juli met een woning aan de Merelstraat, daarna volgden huizen aan de Veekraal en opnieuw de Merelstraat (andere woning) en afgelopen vrijdagmorgen een woning aan de Vijversingel. Bij de vier incidenten vielen geen gewonden, maar de impact voor de buurt en de zorgen over een veilige woonomgeving waren er niet minder om.Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant