De stichting heeft ook een nieuwe website: www.grazelandsrewilding.com. (Foto: Bert van Beek)
De stichting heeft ook een nieuwe website: www.grazelandsrewilding.com. (Foto: Bert van Beek) Foto: Bert van Beek

Stichting Taurus wordt Grazelands Rewilding

Algemeen 700 keer gelezen

KEENT | Stichting Taurus onderstreept haar internationale ambities met een nieuwe naam, huisstijl en website. De organisatie verbreedt haar aanbod in diensten en sluit dichter aan bij de internationale Rewilding beweging waar meerdere organisaties binnen Europa zich mee bezig houden. 

Stichting Taurus is gevestigd in het Brabants Keent. “Al ruim 30 jaar zetten wij runderen en paarden in voor natuurlijke begrazing in Nederland en daarbuiten”, aldus de stichting. “De dieren houden landschappen open en geven ruimte aan nieuwe natuur. Daarnaast ontwikkelden we het oerrund 2.0, de Tauros; een zelfredzaam rund dat door zijn uiterlijk en gedrag in staat is om vorm te geven aan de nieuwe Europese wildernis.”

Directeur Ronald Goderie: “De komende jaren willen wij groeien in de lengte en in de breedte. Wij streven naar meer natuur en meer biodiversiteit in Nederland en daarbuiten. De sleutel ligt wat ons betreft bij landschappen waar de natuur haar gang mag gaan en we als mens niet meer ingrijpen met machines. Wilde landschappen waar grote grazers zoals onze Tauros als landschapsarchitecten aan het werk zijn, oftewel Grazelands!”

“Daarnaast ontwikkelen wij het eerste Rewilding Center van Nederland in Keent. Dé plek waar we professionals uit binnen- en buitenland trainen over de rewildingprincipes, met veel aandacht voor kennis overdracht over het unieke wildgedrag van onze dieren. Dit gebeurt op de huidige locatie van het informatiepunt van Brabants Landschap en de stichting in Keent.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant