De drie broers met hun onderscheiding.
De drie broers met hun onderscheiding.

Opkikker-ambassadeurs Teun, Gijs en Willem in het zonnetje gezet

Algemeen 873 keer gelezen

LITH | William en Susan Peters uit Lith hebben afgelopen zondag met hun zonen Willem (5), Teun (3) en Gijs (2) kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in Duinrell. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker. 

Het gezin Peters, waarvan Teun chronisch ziek is, heeft in het verleden een Opkikkerdag meegemaakt, omdat ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Ze zetten zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeurs. Op die manier hopen Teun, Gijs en Willem ook andere gezinnen te kunnen helpen.
Dit jaar hebben ze veel statiegeldflessen verzameld voor de stichting.
Zondag werden de drie jongens tijdens de ceremonie naar voren geroepen om de speciale Opkikkermedaille in ontvangst te nemen.
Langdurig ziek zijn heeft een enorme impact: het vraagt veel energie en doorzettingsvermogen.

Opkikkerdag
Stichting Opkikker organiseert voor deze gezinnen daarom een Opkikkerdag, waarbij ze de hele dag verrast worden met activiteiten die speciaal voor hen georganiseerd zijn. Na afloop van de Opkikkerdag kunnen de kinderen ervoor kiezen om Opkikker ambassadeur te worden. Zij weten tenslotte als geen ander hoe het is om zo een onbezorgde dag te krijgen. Als ambassadeur doen zij (mee met) allerlei acties om geld op te halen voor de Opkikkerdagen of om de stichting meer bekendheid te geven. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant