Afbeelding

Grote lichtshow vormt het hart van Lost Lake Festival, ‘De beleving is het belangrijkste’

Kunst en cultuur 3.675 keer gelezen

GEFFEN | Een uit ledverlichting opgebouwd dorp wordt het middelpunt van het Lost Lake festivalterrein aan de Geffense Plas. Lokaal talent komt daar hun kunsten vertonen, maar ook op het hoofdpodium komen bezoekers niets tekort met headliners Edwin Evers Band en Donnie. “Het is onze ambitie om er een jaarlijks evenement van te maken”, vertelt mede-organisator Sander van de Goor.

“Als bezoekers binnenkomen is het eerste wat ze zien een grote kerktoren. Ze kunnen in het dorp dat we gaan bouwen meteen van de festivalsfeer proeven, met een open podium en een bar”, aldus Sander. “Het is een hartelijke ontvangst in een interactief dorp bestaande uit huizen en toren die zijn opgebouwd uit houten panelen met ledverlichting. Daarop worden constant lichtshows afgespeeld.”

Sander vervolgt enthousiast: “Onze kracht is dat wij een beleving kunnen creëren. We profiteren echt van de kennis die we acht jaar lang bij hebben opgedaan bij het organiseren van het Hoessenbosch Festival. We vinden de beleving van de bezoeker misschien wel belangrijker dan de artiesten. Natuurlijk moeten de artiesten goed zijn, maar je moet ook door de omgeving worden meegenomen in de beleving. De prachtige omgeving en leuke spellen, zoals mega beer pong op het strand, dragen daar aan bij.”

Het festivaldorp vormt dus het centrale punt van het festivalterrein. Je vindt daar behalve een foodcourt en bar ook het open podium. Daar treden vooral lokale artiesten op. Sander: “We vinden het belangrijk om iets terug te doen voor de regio. Het is toch een festival van de regio, voor de regio. Daarom geven we lokaal talent de kans om hier te spelen.”

De Osse DJ Onslow start op vrijdagmiddag het feestje op. “Ik ga dan iedereen opwarmen en de sfeer erin brengen. Als het aan mij ligt is het al volop feest die vrijdagmiddag”, vertelde hij eerder. “We hopen dat veel mensen vanaf 16.00 uur al even langskomen voor een gezellige vrijdagmiddagborrel”, aldus Sander. “DJ Onslow zorgt voor een leuke opening.”

Ook bij het hoofdpodium in de grote open tent gaat de sfeer goed zijn. “Het podium waarop de headliners Edwin Evers Band en Donnie staan kijkt uit over het water van de Geffense Plas. Op vrijdag betreden daar de Edwin Evers Band en Mick Stender het podium voor een avond gevuld met muziek uit de 70s, 80s en 90s. De zaterdag staat in het teken van popmuziek met namen als Donnie, Viktor Verhulst, Ammar en Joel Borelli.”

Met deze diversiteit aan artiesten wil Berghem Events een brede doelgroep aantrekken. “We willen het de komende jaren uitbouwen naar nog meer stijlen”, verklapt Sander alvast. “Het is onze ambitie om er een jaarlijks evenement van te maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant