Afbeelding

Iconische Wishbone Ash herbeleeft hoogtijdagen in De Lievekamp

Kunst en cultuur 369 keer gelezen

OSS | In 1969 werd de Britse band Wishbone Ash opgericht en ruim vijftig jaar later rocken ze even hard als ooit! Op woensdag 24 april komen ze dit in de Rabo Zaal bewijzen. Met hun dubbele, baanbrekende gitaarwerk en stevige zangstemmen bewijzen de leden van Wishbone Ash dat ze nog altijd een kracht zijn om rekening mee te houden. De kaartverkoop is gestart via de website van het theater. 

Gedurende de jaren zeventig was Wishbone Ash niet weg te denken uit de Britse én internationale rockscene. Nadat ze als voorprogramma van Deep Purple mochten optreden, brak de band door en hun album Argus werd het tot beste rockalbum van het jaar verkozen. Bij liefhebbers neemt dit album en hun andere succeshit New England nog altijd een prominente plek in de platencollectie in. Dit voorjaar en deze zomer is de band komen overvliegen uit Engeland om een kleinschalige en unieke muziektour door Europa te maken. Voor liefhebbers van de band, maar ook voor iedereen die piekfijn gitaarwerk kan waarderen is dit dé kans om de ruige jaren zeventig te herbeleven.

Dubbele gitaren
Wishbone Ash staat niet alleen bekend om hun indrukwekkende en tijdloze repertoire, maar ook om hun toentertijd vernieuwende dubbele gitaarwerk. Dit houdt in dat er niet één, maar twee leadgitaren te horen zijn die elkaar harmonieus aanvullen. Gigantische namen uit de rockgeschiedenis hebben Wishbone Ash hierin als een belangrijke invloed benoemd, zoals Judas Priest, Iron Maiden, Metallica en Van Halen. Om hun omvangrijke bijdrage aan de rockgeschiedenis werden de twee toenmalige gitaristen, Ted Turner en Andy Powell, in het tijdschrift Traffic tot twee van de tien meest belangrijke rockgitaristen ooit benoemd.

www.lievekamp.nl/wishbone-ash

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant