Kees van Vliet
Kees van Vliet

Fotodagen in het teken van het portret, wedstrijd

Kunst en cultuur 367 keer gelezen

RAVENSTEIN | Vind je het leuk om te fotograferen? Doe dan mee aan de fotowedstrijd van de Ravensteinse fotodagen (RFD). Dit jaar staat deze wedstrijd in het teken van het portret. De organisatie is op zoek naar originele, spannende, mooie of gekke foto’s van mensen. 

Het gaat dan niet om schoonheid van een persoon of dat je een foto maakt van een topmodel, maar juist om portretten van gewone, karakteristieke of voor jou bijzondere mensen. Volgens de organisatie gaat een goed portret juist ook over het vastleggen van de persoonlijkheid of dat je door licht en kleding een bepaalde sfeer creëert. Zelfportretten mogen, net zoals portretten met meerdere mensen of een portret van een huisdier.

De fotowedstrijd van RFD is geen traditionele fotowedstrijd. Bijzonder is dat de foto’s van alle deelnemers worden geëxposeerd en alle deelnemers een uitvergroting van hun eigen werk ontvangen. Voor de winnaars zijn er interessante prijzen te winnen zoals een fotoworkshop. Dit jaar vindt die expositie plaats van 10 tot en met 13 oktober in de Garnizoenskerk van Ravenstein. 

Meld je aan als je wil meedoen. Inschrijven kan tot 1 mei via de website van de Ravensteinse fotodagen; www.ravensteinsefotodagen.info. Kinderen kunnen gratis meedoen en volwassenen betalen een bijdrage van 12,50 euro. De wedstrijd staat open voor amateurs en het is de bedoeling dat je het portret dit jaar in Nederland maakt. Andere voorwaarden staan in het reglement op de website.

De Ravensteinse fotodagen is een initiatief van een kleine groep (amateur)fotografen die zowel het plezier in fotografie als het stadje Ravenstein willen promoten. De activiteit wordt jaarlijks door deze vereniging georganiseerd zonder winstoogmerk. Kijk voor meer informatie op www.ravensteinsefotodagen.info of neem contact op met Clasien Selman op 06 34 59 76 64 of Joop Janssens op 06 21 51 24 43.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant