Archieffoto van de Cardinals.
Archieffoto van de Cardinals. Foto:

Osse Honk- en Softbalclub Cardinals vier 50-jarig bestaan

Overige sport 532 keer gelezen

OSS | Het jaar is 1974. De eerste leden van de Cardinals betreden het veld, dan nog in een blauw wit tenue. Terug naar het heden. Nog steeds zijn een aantal van deze eerste leden op het veld te vinden. Niet meer gehuld in blauw wit maar in het inmiddels vertrouwde oranje zwart wit. Honk- en Softbalclub Cardinals in Oss bestaat dit jaar dus vijftig jaar. Dat moet uitgebreid gevierd worden. 

Het hele weekend organiseren Cardinals allerlei leuke activiteiten op de club. “Een gezellig en feestelijke start van ons 50-jarige bestaan als Cardinals!”

De halve eeuwviering wordt afgetrapt met een feestelijke seizoensopening op zaterdag 13 en zondag 14 april. Zaterdag staat in het teken van de jeugd. Er worden die dag vijf spannende wedstrijden gespeeld met live-verslaggeving. Langs de lijn worden er leuke spellen gespeeld. Verder kun je een (glitter)tattoo laten zetten met het Cardinals-logo of je nagels laten arten met een honkbal- of softbaldesign. 

Zondag betreden de heren het veld. Onder het genot van een kop koffie kan er ‘s ochtends worden gekeken naar heren 2 en een ballhunt voor de jeugd. ‘s Middags komt heren 1 in actie, vergezeld door de toekomst van de club, de allerjongste spelers van de Cardinals. Geïnteresseerden, oud-leden en leden zijn van harte welkom bij deze start van het jubileumjaar.

Competitie
Zaterdag 13 en zondag 14 april begint eveneens de competitie. 13 april om 09.30 uur speelt HB U15 tegen de Storks met Dook Lammerts als scheidsrechter. Om 10.00 uur speelt Beeball tegen de Twins, met Alex Franssen als scheidsrechter. HB U12 speelt om 11.30 uur tegen MULO, opnieuw met scheidsrechter Dook Lammerts. Om 11.30 uur speelt SB U15 tegen Gryphons met scheidsrechter Robert van der Donk. SB U21-1 tegen de Grizzlies vindt plaats om 13.30 uur, met Robert van der Donk als scheidsrechter. De laatste wedstrijd vindt plaats om 15.20 uur. Dan speelt SB U21-1 tegen de Grizzlies. Maria van Kilsdonk zal die match fluiten. Voor de teams die ‘s morgens spelen is er een teamontbijt.

Op zondag 14 april om 11.00 uur speelt H2 tegen de Starlights. De scheidsrechter voor die wedstrijd is Egon Heimans. Om 13.00 uur is de Ballhunt voor de jeugd tot en met 12 jaar. Hierbij zijn mooie prijzen te winnen. Om 14.45 uur doet voorzitter Alex Fransen een woordje. De wedstrijd H1 tegen de Royals, met scheidsrechter Marcel Kasteleijn, vindt plaats om 15.00 uur. De eerste bal wordt geworpen door erelid Roel van Diesen. Om 16.30 uur: ‘En ... waar Dook is, is vuur!’, waarbij de barbecue wordt aangestoken. Om 20.00 uur wordt er gezellig afgesloten. Cardinals: “We kijken ernaar uit om jullie allemaal weer te zien en te spreken!” 

Opgeven voor de ballhunt en het RCT kan bij Natasja door te mailen naar n.artsvanderzanden@planet.nl of te bellen op 06 51 52 49 81.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant