Archieffoto)
Archieffoto)

Sponsorzwemtocht voor KWF in De Lithse Ham

Sport 545 keer gelezen

LITH | Direct na de zwemwedstrijd Golfbad Osse Maasrace in De Lithse Ham op 16 september vindt de open watertocht 'Zwem voor MIJ' plaats, een sponsortocht om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Deelname staat open voor jong en oud, voor individuele zwemmers en voor (bedrijven)teams.

Oud-topzwemmers Maarten van der Weijden, Inge Dekker en Joost Reijns (MIJ) zijn de initiatiefnemers van deze tocht. De zwemmers kijken terug op een topsportcarrière, maar weten dat een gezond lichaam niet vanzelfsprekend is. Alle drie kregen ze te maken met kanker en zijn genezen. Graag willen zij anderen helpen om hun kansen op een gezond leven te vergroten. Daarom hebben zij samen met de KNZB de nieuwe sponsoractie Zwem voor MIJ ontwikkeld. Tijdens de pilot deze zomer vinden zes sponsortochten plaats tijdens zwemwedstrijden in Bodegraven, Anna Paulowna, Amsterdam, Hoek/Sluis, Sleeuwijk en Oss. De opbrengst gaat geheel naar het KWF voor onderzoek naar kankerbestrijding.

Sponsortocht
De Zwem voor MIJ sponsortocht vindt plaats in De Lithse Ham en start om 16.00 uur. Deelnemers (individueel of in teams) laten zich sponsoren om een zwemtocht van 2.000 meter te volbrengen. Jongeren van 10 tot en met 15 kunnen zich inschrijven voor een kortere afstand (1.000 meter). Inschrijven kan via de website www.ossemaasrace.nl. Alle deelnemers ontvangen een goodiebag. Bij het inschrijfgeld is tevens deelname aan de afsluitende barbecue inbegrepen. Joost Reijns zal aanwezig zijn om het startschot te geven voor de sponsortocht en de deelnemers aan te moedigen. Voorafgaand aan de sponsortocht vindt de 23ste Golfbad Osse Maasrace plaats, georganiseerd door de Osse zwem- en waterpolo vereniging Arethusa. Zwemmers van alle leeftijden zwemmen afstanden van 250 tot en met 5.000 meter. 

Ambassadeurs
De ambassadeurs in Oss zijn Ruud van Nistelrooij, Kees van Geffen, Jelle van Gangelen en Joep Kemkens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant