Afbeelding

Dood of de gladiolen voor WHV en Keldonk, topper in Dinther

Voetbal 198 keer gelezen

VEGHEL/UDEN| In de vierde klasse I staat zondag een degradatiekraker van jewelste op de rol. In Loosbroek nemen namelijk hekkensluiter WHV en het daar één puntje boven geklasseerde Keldonk het met elkaar op. WHV kan bij winst over de oranje-zwarten heenwippen. In Dinther spelen andere belangen. Avesteyn ontvangt BMC, indien de gastheren de punten in eigen huis houden doen trainer Luciën Roeffen en zijn mannen goede zaken richting een legale greep in de prijzenkast.

Oude tijden herleven in Loosbroek want WHV en Keldonk hebben decennia's terug al regelmatig strijdjes op leven en dood geleverd. De tijden dat de velden nog slecht waren, de grensrechters nog partijdiger, de doelpalen vierkant, de leren bal net even wat harder en het publiek nog luidruchtiger. Het voetbal was gespeend van termen als geperiodiseerd druk zetten, knijpende backs en ingewikkelde systemen. Elke ploeg speelde simpel 4-3-3 met vleugelspelers die op snelheid of techniek langs een man probeerden te komen, een spits die bediend moest worden en een mid-mid met creativiteit. Alles is nu anders, de trainers proberen elkaar ook op dit niveau te verrassen met tactische moves en de restverdediging is heilig verklaard. Toch lijkt het zondag een leuke pot te worden. Niet omdat er voetbaltechnisch door de liefhebbers genoten zal worden maar wél omdat er een ouderwets potje strijd te verwachten valt. WHV oefende vorige week tegen Den Dungen omdat de competitiewedstrijd werd afgelast. Keldonk speelde ook niet en oefende daarom afgelopen dinsdag tegen vijfde klasser ELI. De Koulbergbewoners speelden een ijzersterke tweede helft (3-1 winst) en lijken daarom klaar voor de 'kelderkraker' van zondag.

Avesteyn
In Dinther doet Avesteyn gewoon mee om de titel. En dat terwijl er al heel veel punten onderweg onnodig gemorst zijn. In de slipstream sluipt Avesteyn echter behendig achter teams als BMC en Boxtel aan terwijl ook Boskant op het vinkentouw blijft balanceren. Wint de formatie uit Dinther zondag echter op eigen veld van BMC dan doet men gewoon mee om de prijzen. Trainer Roeffen heeft een jonge ploeg tot zijn beschikking die voetballend gezien in fases een aardig niveau haalt. Het blijft echter wat wisselvallig, zelfs tijdens wedstrijden kan er een behoorlijk verval optreden. Krijgt de trainer er nog net iets meer balans in qua vormcurve dat gaat men misschien strijden om de titel. Dan zal zondag wel van BMC moeten worden gewonnen. De rood-witten uit Berlicum begonnen slechts aan 2017 door niet langs VOW (2-2) te komen.

Volledige programma vierde klasse I
Avesteyn-BMC 
Maliskamp-Vorstenbossche Boys 
Mariahout-Boxtel 
VOW-Boskant 
WEC-SCI 
WHV-Keldonk rkvv

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant