Alexander Mols (R) drie maal raak in Kerkrade (Foto's Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38 stelt orde op zaken na rust bij Chevremont en ziet Nuenen verliezen

Voetbal 467 keer gelezen

KERKRADE – Een bijzonder goede zondag heet zoiets. Zelf winnen en de concurrentie punten zien verliezen. Dat overkwam Blauw Geel, maar keek met de rust tegen een 2-1 achterstand aan. De Veghelaren herstelde deze schade na rust naar een 3-5 zege. Mols was productief met drie goals. Eerstejaars A-speler (JO 19-1) Jelle Sanders (17) maakte een verdienstelijk debuut in de hoofdmacht van de Veghelaren die belager Nuenen zagen verliezen bij EHC.  Zo'n dag was het zondag en de Blauw Geel'38 trein dendert verder.

Blauw Geel'38 koestert aan Limburg goede herinneringen. Alle zes de wedstrijden tegen ploegen uit de zuidelijke provincie werden gewonnen. Maar liefst 18 punten leverde dat op. Adel verplicht, maar de wedstrijd in Kerkrade moest nog wel even gewonnen worden. Daar zag het er met de rust niet naar uit of wellicht alleen bij de getrouwen met een grenzeloos of blind vertrouwen. Een wijziging had trainer Niels van Casteren nodig om zijn team aan de aftrap op Sportpark Kaffeberg te krijgen. Desley Schilders speelde niet wegens een blessure en ook Erik van Loon en Mark Westerlaken waren niet fit genoeg om te spelen. Joey Hellstern werd donderdag fit bevonden door de medische staf, maar ook met de Eindhovense aanvaller werd geen risico genomen en bleef buiten het team en kreeg wederom Emiel van der Sanden een basisplek. De keuze van Van Casteren om nu maar gewoon A-junior Jelle Sanders een basisplek te geven is best moedig te noemen. Feit is wel dat de Osse trainer niet  te veel veranderingen wil in zijn goed draaiende machine.

Slordiger
Van Casteren was lovend over het spel van Chevremont: "Dat ben ik zeker. Ze durfden vooruit te verdedigen en hebben best een paar aardige spitsen. Ze durven te voetballen." Blauw Geel'38 kwam in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong. Uit een corner van Danny Verbakel was het Alexander Mols die koppend scoorde. Zes minuten later lag de bal op de stip. Ymanuel Hurkmans wurmde zich schitterend vrij voor de Limburgse doelman maar werd gehaakt. De pingel van Mols werd door de Chrevremont doelman gestopt. Het spel werd slordiger in die fase waar de thuisploeg van profiteerde en de 1-1 scoorde. Plots was het weer een wedstrijd en zeker nadat de gastheren ook nog eens een 2-1 ruststand wisten te realiseren.

Loopactie
Van Casteren: "In de rust heb ik Jelle Sanders gewisseld. Jelle deed het prima, maar had het tegen een van de betere spitsen vaak zwaar. Voor hem kwam Stefano Verburg die rechtsachter ging spelen waardoor Hurkmans doorschoof naar de middenlinie. In de 51e minuut viel de gelijkmaker. Een free kick van Verbakel kwam op de lat, maar in de rebound was Mols attent: 2-2. Zes minuten later kwamen de Veghelaren op voorsprong. Mark Dobbelsteen kon scoren na een loopactie van Verbakel: 2-3. Bij de thuisclub brak er wat, zeker na de 2-4 van Sander Egmond die op aangeven van Emiel van der Sanden mocht afdrukken. Het laatste woord was weer voor Mols (het mooiste doelpunt van dit seizoen vond Van Casteren). Heel veel schijven waar uiteindelijk Egmond de bal terugplaatste op de inkomende Mols die de 2-5 voor zijn rekening nam. In de slotfase werd het nog 3-5 nadat een van richting veranderde bal via Sten van Vessem en binnenkant paal voorbij Brahim Zaari geraakte. Een prima Blauw Geel'38 dat vooral in de tweede helft liet zien waarom het team de ranglijst aanvoert.

Blauw Geel'38: Brahim Zaari, Ymanuel Hurkmans, Jelle Sanders (46. Stefano Verburg), Martijn van Loon, Sten van Vessem, Mustafa Guler, Mark Dobbelsteen, Sander Egmond (76. Rolf van den Boogaart), Emiel van der Sanden, Alexander Mols, Danny Verbakel (80. Tresor Shema),