Roald van Hout viel uit met blessure (Foto's: Ronny Raymakers)
Roald van Hout viel uit met blessure (Foto's: Ronny Raymakers)

UDI'19/CSU op prima wijze langs lastige klip EHC: 4-2

Voetbal 411 keer gelezen

UDEN| UDI'19 speelde bij vlagen een prima wedstrijd tegen het lekker meevoetballende EHC uit Hoensbroek en bleef met 4-2 ook nog eens aan de goede kant van de score. Knud van den Heuvel, Sam Wassenberg, Joep van Geelkerken en invaller Luuk Meulink zorgden voor de goals. Er was ook minder goed nieuws want aanvoerder Roald van Hout viel al voor rust uit met een spierblessure. Met het oog op de kraker tegen Gemert toch een kleine domper.

Door: Willy Rooyakkers

UDI'19-coach Bert Ruijsch moest vooraf de koppen weer tellen maar kon toch een aardig team de prachtig gecoiffeerde wei in sturen van Sportpark Parkzicht. Op de bank had hij overigens op Nick van Dijk na alleen maar jeugdspelers zitten. De eerste kans van de wedstrijd was voor de prima EHC-rechtsback Omar El Achkar die na een prima combinatie alleen voor keeper Koen van Boxtel verscheen. De Udense goalie hield op dat moment zijn team met een perfecte redding op de been zoals hij later ook attent op zijn post was. Aan de andere kant was ook de thuisploeg levensgevaarlijk. Beide teams maakten er een open wedstrijd van. Vooral de rechterkant van UDI'19 draaide met Roald van Hout en Tufan Koca als een tierelier. Tim Wolf speelde daarbij een goede ondersteunende rol als middenvelder. Trainer Bert Ruijsch na afloop: "Dat is gewoon allemaal van een erg goed niveau." 

Knud
Na een minuut of tien was het raak. Koca haalde weer eens de achterlijn en zette voor waarna linksbuiten Knud van den Heuvel achterin helemaal was vrijgelaten door EHC. De aanvaller haalde vervolgens met een goed gedrukt schot droog uit: 1-0. Een mooie beloning voor de speler die zo lang geblesseerd was met kruisbandletsel. Beide teams bleven vervolgens kansen krijgen. Zo raakte Imad Haddadi namens EHC de lat en was aan de andere kant Van Hout er vandoor. In plaats van zelf te scoren legde de ex-prof af op Sam Wassenberg die echter onder druk van opponenten over besloot. Even later was het toch raak voor de spits die na een diepe bal op links er eveneens vandoor ging en prima voorlangs kruiste om met buitenkant rechts op fabelachtige wijze de verre hoek te vinden: 2-0. Echt een prima goal van de aanvaller die toch maar weer altijd zijn goaltjes meepikt. Ruijsch: "Daarna verzuimen wij 3-0 te maken." Vlak voor rust komt UDI'19 dat duur te staan als El Achkar op rechts Dick Smits aftroeft en een schotje loslaat dat Van Boxtel te machtig is: 2-1. Misschien had de goalie eerder moeten komen hier. Op dat moment was Roald van Hout al naar de kant. Van Hout: "Het is mijn hamstring maar weet niet precies wat er aan de hand is." Een scheurtje? "Ik hoop echt van niet." 

Even aandringen
Hidde van Dongen kwam in de ploeg voor Van Hout terwijl Rinke Pennings de aanvoerdersband kreeg. Na de pauze drong EHC even aan maar uit het niets kwam UDI'19 ineens op 3-1. Na een vrije trap viel de bal voor de voeten van Joep van Geelkerken die dankbaar afwerkte. Daarna leek Sam Wassenberg de wedstrijd te beslissen maar alleen voor doelman Collin van Eijk werd er toch niet gescoord. Dat deed wel Lars Gulpen aan de andere kant toen zijn schot door drie benen ging en daardoor voor keeper Van Boxtel moeilijk te verwerken: 3-2. Gelukkig voor de gastheren werd het niet lang billen knijpen want na een uitbraak kwam de bal bij invaller Luuk Meulink die vanaf een meter of achttien strak en laag de verre hoek wist te vinden: 4-2. Prima afgemaakt. UDI'19 stijgt door de zege naar de derde plaats van de ranglijst.

UDI'19| Van Boxtel, Koca, Hofmeijer, Pennings (80. Van Dijk), Smits, J. van Geelkerken, Gakpo, Wolf, Van Hout (36. Van Dongen), Wassenberg, Van den Heuvel (70. Meulink)

Uitslagen Hoofdklasse B
Juliana'31 - Gemert 0-3
 BVC '12- Jong FC Den Bosch 1-1
 VV GOES- Woezik  4-1
 Groene Ster- SV Meerssen 0-2
 Halsteren- IFC 2-0
 Nuenen- Vlissingen 0-5
 OSS '20- VV Baronie 1-1
 UDI '19- EHC 4-2

Stand Hoofdklasse B
1. Goes 3-9
2. Groene Ster 4-9
3. UDI'19 4-8
4. Vlissingen 3-7
5. Gemert 4-7
6. EHC 4-7
7. IFC 4-7
8. Meerssen 4-6
9. Halsteren 4-6
10. Jong Den Bosch 4-5
11. BVC'12 4-4
12. OSS'20 4-4
13. Baronie 3-3
14. Juliana'31 4-3
15. Woezik 4-0
16. Nuenen 4-0

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant