Venhorst verloor met 1-3 van SSS'18 uit Overloon
Venhorst verloor met 1-3 van SSS'18 uit Overloon Foto's Eric Elbers

Erp diep door het Empelse stof, Margriet beter dan vorige week maar verliest van BVV

Voetbal 1.103 keer gelezen

De KNVB meldt gestaakte wedstrijden als 'afgelast', maar daar zit het addertje. WSC – TGG werd twintig minuten voor tijd gestaakt bij een 1-0 stand voor WSC. Naar verluidt wegens een 'opstootje.' Margriet verloor met 0-2 van BVV waar de uitslag geen goed doet aan de verhoudingen binnen het veld. Rhode is nu alleen koploper waar Venhorst nog hunkert naar de eerste zege.

Voor Erp was het uit bij Emplina vooral in de tweede helft spitsroede lopen wat uiteindelijk in een 5-1 zeperd eindigde. Erp liet dé kans liggen om op 1-1 te komen. Marcel Claasse kwam langs de lijn goed op en gaf een niet te missen kans aan Luuk van der Steen, maar die liet de mogelijkheid aan zich voorbij gaan. Uit de counter scoorde Emplina de 1-0. Na rust liepen de gastheren uit naar 4-0 en was het Roy Verhagen die met fraai afstandsschot (vallende bal) de eer mocht redden voor zijn team. Empel scoorde nog eenmaal wat een eindstand van 5-1 gaf.

EVVC – Prinses Irene 0-0
Een wedstrijd die begon met een stand waar het ook mee eindigde. Een 0-0 waar toch wel een verhaal aanzit. Trainer William van der Steen, uitbundig met winst maar fair in de nederlaag, gaf toe dat zijn team met de rust wel met 4-0 achter had kunnen staan. Na rust waren de rollen omgedraaid. EVVC moest terug en kregen de bezoekers kansen. Doelpunten vielen er niet en waren beiden tevreden met het puntje.

Venhorst – SSS'18 1-3
De thuisclub kwam door Tom van den Boogaard op een 1-0 voorsprong, maar die vreugde leefde niet lang. De bezoekers uit Overloon gingen theedrinken met een 1-2 voorsprong. Trainer Joost Janssen van Venhorst: "Na rust werden de afstanden te groot en verdween de energie uit de ploeg. We konden het spel wat we normaal brengen niet opbrengen." Na rust liep SSS'18 nog weg naar 1-3 waar Venhorst nog wacht op de eerste zege.

Margriet – BVV 0-2
Ook hier geeft de stand een vertekend beeld. In de negende minuut schoof Guilermo Le Couvreur de bal al achter Danny de Natris . Margriet bleef goed voetballen, maar was te weinig vindingrijk om tot scoren te komen. Trainer Mark Strik: "We hadden 80% balbezit, maar dat zegt niet altijd alles. BVV zakte ver in waar we vaak in de zestien kwamen, maar dan ontbrak de vindingrijkheid. Ik zag wel, om toch positief te besluiten, een beter Margriet dan dat van vorige week thuis tegen EVVC. " In de slotfase was het BVV dat uit de omschakeling de stand naar 0-2 bracht.

Rhode – Helvoirt 1-0
Voordat Rhode de enige goal van de wedstrijd zou gaan maken, was het Rico de Laat van Helvoirt die zijn inzet via de buitenkant van de paal weg zag ketsen. Trainer Theo van Lieshout van Rhode: "Je moet het zo zien: wij kregen de meeste kansen en Helvoirt de beste." Tien minuten voor tijd viel de enige treffer van de wedstrijd. Kyron Brus zag de bal, die hij half raakte, via de binnenkant van de paal in het doel belanden: 1-0. Dat doelpunt was voldoende om de wedstrijd winnend af te sluiten. Rhode is koploper met de volle drie punten uit drie wedstrijden zonder tegengoal. Zondag gaat de reis naar Heeswijk, dat is weer andere koek daar op Balledonk.

Arjen Haast wint zijn kopduel (Foto: Hans Heesakkers)

Volharding – Heeswijk 3-1
Een fraaie winst van de ploeg uit Vierlingsbeek. Van trainer Sjoerd van der Coelen kreeg deze redactie een app: "We hebben ons jasje weer aangetrokken. bedankt voor de motivatie." Dit naar aanleiding dat we het in de voorbeschouwing anders concludeerden. Met een glimlach van oor tot oor met het schaamrood op de kaken hebben we het apje tot ons genomen. Op bezoek bij Volharding in Vierlingsbeek liep het Heeswijk van coach Marc van de Ven tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Het kantelpunt in deze wedstrijd lag rond een uur spelen, want beide partijen gingen redelijk gelijk op. Wouter van Dijke (maker van de 0-1 uit een pingel) schoot vrij voor doelman Vullings op de binnenkant van de paal en in plaats van 0-2 was het twee minuten later 1-1, door een vrije trap van Tom Kessels die via de muur achter Niek van Zutphen verdween. In het vervolg van de partij wist de thuisploeg het opgebouwde overwicht ook in doelpunten om te zetten.  Marc Blenkers en Tim Brouwer, op aangeven van Jip Verstegen,  bepaalden de 3-1 eindstand.