Nicky van der Heijden
Nicky van der Heijden

Nicky van der Heijden: 'Het is weer dringen voor een plekje'

Voetbal 572 keer gelezen

NULAND | Nicky van der Heijden was achttien jaar toen hij debuteerde bij Nulandia en is er tien jaar later nog altijd bij. Na een moeizame seizoenstart voor zowel Nulandia als de linksback zelf (hij had een rugblessure) is hij ervan overtuigd dat er betere tijden aanbreken. "Het is dringen voor een plekje."

Van der Heijden weet nog goed dat hij ooit in een thuiswedstrijd tegen Geldrop zijn debuut maakte, Nulandia speelde toen nog in de eerste klasse. Vervolgens speelde hij veel in het tweede en is hij de laatste vier, vijf seizoenen vast onderdeel van het eerste elftal. Zo ook dit seizoen in de vierde klasse I, dat niet volgens verwachting verloopt. Waar het aan ligt? In de voorbereiding speelde Nulandia tegen hoger spelende teams als Real Lunet en TOP. "Dat was goed voor de intensiteit, maar tegen die teams konden we minder ons eigen spelletje spelen", herinnert Van der Heijden. En in de bekerduels met Ruwaard en WHV ontbrak het vervolgens juist aan échte weerstand. Verder kwam er nog bij dat Marc van Delft, de nieuwe trainer, een andere tactiek introduceerde. Dat kostte tijd. "Nu begint het weer te draaien", zegt de linksback. 
Afgelopen zondag werd gewonnen van Herpinia en daardoor klommen de Nulanders naar de negende plek. De selectie wordt bovendien steeds voller, nadat er in het begin van het seizoen nogal wat blessuregevallen waren. "Het is dringen voor een plekje, dat is alleen maar goed." 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant