video

5B: MOSA'14 geeft 3-0 voorsprong uit handen, Ordu maakt indruk bij Ruwaard, OKSV en MKB verliezen

Voetbal 1.447 keer gelezen

MOSA'14 leek op weg naar een ruime overwinning op DSS'14. Na 38 minuten stond het al 3-0, maar het werd uiteindelijk 3-3. Die eindstand was er ook bij HRC'14 tegen Ruwaard. OKSV en Maaskantse Boys startten met een nederlaag. SBV kwam vanwege een coronabesmetting niet in actie.

MOSA’14 - DSS’14 3-3
DSS'14 kreeg al in de eerste minuut een goede kans, maar scoorde niet. Aan de andere kant vielen de doelpunten wel makkelijk. Tom van Loon opende na 14 minuten de score en kort daarna verdubbelde Max de Hommel de stand na een mooie combinatie met Kevin Reijnders. Reijnders maakte er na 38 minuten 3-0 van. Enkele minuten voor rust kwamen de bezoekers op 3-1 door een benutte penalty. DSS'14 ging na rust meer druk zetten. Enkele reddingen van keeper Marcel van Gool en de paal hielden DSS’14 van scoren. In de 68ste minuut viel toch de 3-2 en een kwartier voor tijd -buitenspel of niet?- werd het ook 3-3. In de slotfase waren er voor teams nog enkele flinke kansen.

Wadenoijen - Maaskantse Boys 4-2
Een gehavend Maaskantse Boys begon goed in Wadenoijen. Jeffrey van den Hurk kopte zijn ploeg op voorsprong. Vijf minuten na rust ging de MKB-defensie in de fout en werd het 1-1. Wadenoijen kreeg meer vertrouwen en in de 72ste en 75ste minuut werd het 2-1 en 3-1. De bezoekers gaven echter niet op en twaalf minuten voor tijd werd het weer spannend. Marcel Kiszko brak door op rechts en bediende Clint van Creij op maat. Het slotoffensief kwam te laat. Uit een corner werd het in de slotminuut ook nog 4-2.

HRC'14 - Ruwaard 3-3
Ruwaard kwam op bezoek bij HRC'14 al snel op een 2-0 achterstand. "HRC'14 had voorin heel goede en beweeglijke jongens lopen. We waren op zoek naar een antwoord. Toen we meer grip kregen kwamen we op een lekker moment op 2-1. Vlak voor rust scoorde Jari Saakes de aansluitingstreffer. Dan ga je met een beter gevoel de tweede helft in", aldus trainer Eugene Geenen. Serkan Ordu gaf na wisseling van speelhelft zijn visitekaartje af. Met een prachtige vrije trap schoot hij Ruwaard naast HRC'14. De Osse ploeg domineerde, zonder overigens grote kansen te krijgen. Het was echter de thuisploeg die opnieuw op voorsprong kwam. Een snelle uitval leverde de 3-2 op. Het werd niet de eindstand, want Ordu schoot voor de tweede keer een vrije trap tegen de touwen.

Filmpjes van Sarrhini et-tahouri

Ophemert - OKSV 2-1
Een valse start voor OKSV. Ophemert kwam op gelukkige wijze op voorsprong. Een vrije trap van zo'n 35 meter werd aangeraakt door OKSV-verdediger Dennis Ermers en kreeg daardoor zo'n curve dat de keeper kansloos was. "Vlak voor rust, een vervelend moment. We hebben weer even de puntjes op de i gezet en afgesproken de bal rond te laten gaan", zegt OKSV-trainer Fred Donkers. Knullig balverlies leidde echter de 2-0 in. De keeper kon eerst redding brengen op een schot, maar de rebound was wel raak. Een kwartier voor tijd werd het weer spannend door de 2-1 van Roel van Dinther. "Maar alles wat we daarna raakten, ging er net niet in. Kansen op de 2-2 waren er zeker wel, maar het kwartje viel niet onze kant op."