Foto: Robert Verhoeven.
Foto: Robert Verhoeven.

‘Prachtige show vol acrobatiek en dans’

Algemeen 751 keer gelezen

OSS | Twee jaar vond er vanwege corona geen Samba Percussie Festival Oss plaats in Oss. Op zondag 26 juni wel weer en deze zesde editie wordt volgens Samba Percussieband Dale Caña spectaculairder dan ooit. “De top van Nederland en ook internationale acts staan in het Osse centrum”, aldus bandleider Eric Verhagen.

Op zaterdagavond is er van 20.00 tot 23.00 uur al een ‘presamba-avond’ op de Heuvel. “Er zullen een aantal bands optreden, een leuk voorproefje voor de zondag. In de toekomst willen we een heel sambaweekend organiseren. Het Coburg Samba Festival is ons grote voorbeeld. Een Duitse stad die niet groter is dan Oss, maar wel liefhebbers uit heel de wereld naartoe komen. Ons Sambafestival is overigens ook populair bij veel mensen. Niet alleen uit Oss en omgeving, maar we merken dat liefhebbers uit heel Nederland naar het centrum komen. Het zal ook dit keer gezellig druk worden.”

Topacts
In samenwerking met Centrummanagement Oss is er weer een gevarieerd festival samengesteld. Tussen 13.00 en 17.00 uur zijn er door de hele stad optredens. Er zijn samba- en percussiebands, Braziliaanse dansshows en een capoeira- en limboshow. Naast Dale Caña treden ook de Caribbean Brass Band uit Amsterdam en twee top-sambabands Batala én XammeRamme in het centrum op. Het Sambafestival is niet compleet zonder een Capoeirashow. “Ook dit jaar hebben we weer een spectaculair optreden, ditmaal van Capoeira Reversao. Deze groep, onder leiding van Mestre Macumba brengt mensen op de Heuvel in vervoering met hun spectaculaire dans en enthousiaste, swingende sambaklanken. Maak kennis met deze mooie vechtkunst uit Brazilië en geniet van een prachtige capoeirashow vol acrobatiek en dans. Een ware lust voor het oog.” Verhagen vervolgt: “Kunt u zelf al niet stil blijven staan met al dit muzikale spektakel, Samanta Linger zal dit zeker niet doen. Samen met het Team Sambastyle met onder andere Marianne Kuipers en andere danseressen waant u zich in tropische sferen. Daarnaast kunnen mensen genieten van workshops sambadance door Ivonne Verhagen en een spectaculaire drum-slotact van Johan Boere, de bekende percussionist van Slagerij van Kampen.” Ter afsluiting komen alle honderd samba-spelers bij elkaar.

Uit de krant