Deelnemers aan de dorpszeskamp in Berghem.
Deelnemers aan de dorpszeskamp in Berghem.

Traditionele dorpszeskamp in Berghem leuk voor jong en oud

Algemeen 1.093 keer gelezen

BERGHEM | De jaarlijkse dorpszeskamp in Berghem gaat na twee jaar pauze weer van start. De commissie is al druk bezig om er een spectaculair weekend van te maken. Op zaterdag 25 juni de jeugdzeskamp vanaf groep 6 tot en met 14 jaar en zondag 26 juni de dorpszeskamp vanaf 14 jaar. Zoals vanouds op het veld aan de Burgemeester van Erpstraat 80. 

Bij de zeskamp worden de deelnemers door het uitvoeren van verschillende proeven getest op kracht, behendigheid en samenwerking. Aan de zeskamp kan je deelnemen met een team van 10 personen (minimaal 4 meisjes/dames). Het is slim om ervoor te zorgen dat je een paar reservedeelnemers hebt. Voor de jeugd zijn er 2 coaches van 18+ verplicht aanwezig, bij de volwassenen is dit 1 coach.
Traditie
In 1988 organiseerde de KPJ in Berghem voor de eerste keer een dorpszeskamp. Het succes was reden genoeg voor herhaling. Inmiddels is de dorpszeskamp een ware traditie die niet meer is weg te denken uit Berghem. Toen in 1997 de jeugddorpszeskamp het levenslicht zag, werd al direct duidelijk dat ook dit een traditie zou gaan worden. De jeugddorpszeskamp kent inmiddels een omvang die groter is dan de dorpszeskamp voor volwassenen.
De huidige zeskamp in Berghem wordt sinds een aantal jaren weer ouderwets in de wei georganiseerd, terug naar de basis. De oude spellen hebben plaatsgemaakt voor proeven die passen bij de tegenwoordige tijd. Het aantal proeven is elf. Kijk voor meer informatie op de website
www.kpjberghem.nl of volg Facebook en Instagram.

Uit de krant