Afbeelding
Foto:

Wethouder Thijs van Kessel (VVD) stopt onverwacht als wethouder, heeft nieuwe baan

Politiek 1.628 keer gelezen

OSS | Thijs van Kessel stopt als wethouder van de gemeente Oss. Hij had aan het begin van deze tweede termijn als wethouder al aangegeven dat hij hierna uit de Osse politiek zou stappen, maar heeft nu toch besloten om eerder te stoppen omdat hij aan de slag kan als directeur bij Stichting railAlert. De VVD moet nu op zoek naar een vervanger.

“Ruim 20 jaar geleden ben ik op de Osse politieke trein gestapt”, laat Van Kessel weten. “Via diverse tussenstations: van steunfractielid, commissielid, raadslid naar fractievoorzitter en jongste Osse wethouder ooit. Aan het begin van deze tweede termijn als wethouder heb ik aangegeven dat dit mijn laatste periode in de Osse politiek ging zijn. Nu, halverwege deze bestuursperiode heb ik voor mezelf de balans opgemaakt en geconcludeerd dat het bij deze halte mijn tijd is om van de trein te stappen. Per 23 mei dien ik mijn ontslag in. Met het volste vertrouwen dat er binnen de Osse VVD voldoende kwaliteit, verantwoordelijkheid en ambitie aanwezig is om de trein op de rails te houden! Ik dank iedereen voor de samenwerking en het in mij gestelde vertrouwen in de afgelopen 20 jaar in de Osse gemeentepolitiek. Voor nu gaan we aan de slag om de opvolging te organiseren. Rest mij niets dan alle betrokkenen in de Osse politiek veel wijsheid en alle goeds te wensen.”

Van Kessel is sinds juni 2018 wethouder namens de VVD en is verantwoordelijk voor onder meer zorg en welzijn, burgerparticipatie, verenigingen en subsidiebeleid, recreatie & toerisme en evenementen, integratie en inburgering en vluchtelingenopvang. Ook is Thijs aandachtsbestuurder wijk- en dorpsraden Lith en Oss Noord West. Op donderdagavond 18 april liet hij aan de gemeenteraad weten dat hij zal stoppen als wethouder. Op 23 mei biedt hij de gemeenteraad officieel zijn ontslag aan. Met ingang van 1 september gaat Van Kessel aan het werk bij railAlert, waar hij Jan Kees Hofker opvolgt. In de maanden daaraan voorafgaand start hij echter al met kennismakingsgesprekken en overleggen.

Het doel van Stichting railAlert is om een veilige en gezonde werkomgeving te creëren voor iedereen die aan het spoor werkt. De stichting laat weten in Van Kessel een directeur te hebben gevonden die in woord en daad de missie van de stichting vertegenwoordigt. “Het beheer van de kernproducten van railAlert (de arbocatalogus, regelgeving, het digitaal veiligheidspaspoort en certificering), staan daarbij voorop”, aldus de stichting. 

Van Kessel licht zijn keuze voor railAlert toe: “Ik wil werken bij een organisatie met een grote maatschappelijke betrokkenheid. Veiligheid in de railinfra branche is van essentieel belang. Het belangrijkste doel is dat iedereen na het werk weer veilig en gezond naar huis gaat.” Het spoor en de railinfra branche zijn Van Kessel niet vreemd: “Naast mijn reguliere carrière in de civiele en cultuurtechniek tot aan het wethouderschap heb ik jarenlang ’s nachts en in de weekenden als bijbaan in het spooronderhoud gewerkt. Als je eenmaal een paar werkschoenen tussen de rails hebt versleten dan zit het spoorvirus in je bloed. Ik kijk er naar uit om te starten bij railAlert.”

Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans noemt zijn vertrek ’een groot verlies voor de gemeente Oss’. Met het vertrek van Van Kessel verliest het stadsbestuur al voor de tweede keer deze raadsperiode een wethouder. In juni van vorig jaar legde wethouder Jacco Peter Hooiveld van VDG zijn taken als wethouder neer vanwege een te grote last op zijn privéleven. Hij werd vervangen door Kees van Geffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant